Museets indhold

Museet søger at skabe en synlig fortælling om arkitekt Jørn Utzon, hans filosofi og visionære, originale arkitektur, byggeriernes raffinerede brug af materialer og konstruktioner, samt den særlige forståelse for stedernes bygningskultur og egenart.

"Som arkitekt mener jeg det er meget vigtigt at indleve sig i tingenes natur, snarere end at kæmpe for form og stil." (Jørn Utzon)

Museet tager udgangspunkt i den overordnede arkitektur og idégrundlag, hvor den delvise kollektive bofællesskab indgår. Centerbebyggelsen og boligbebyggelsen i øvrigt indgår i museets udbud, herunder fremvisning af huse efter aftale. Værterne er alle beboere, hvorfor deres dagligdag samt fællesskab er et vigtigt del af helheden. Kom og hør deres fortælling. 

Museets udstilling bliver ind i mellem suppleret med genstande udlånt fra Utzon Center i Aalborg. Herudover vil familien Utzon, Danmarks Radio og Kunstakademiet være aktuelle bidragydere for udlån af materialer m.m. Filmforevisninger om Utzon og hans arkitektur er ligeledes en del af programmet.