Faciliteter, herunder restaurant og fælleshus

Samlingsstedet for Fredensborghusenes beboere er fælleshuset i Centerbygningen. Det store rum i midten samt beboerrestauranten med tilhørende køkken, benyttes til fællesspisning, sammenkomster og fester. Fælleshuset har været en vigtig del af bebyggelsen lige fra begyndelsen som det sociale sted, hvor beboerne mødes og er sammen. Ud over jævnligt at spise sammen, organiserer beboerne også fællesaktiviteter som yoga, foredrag, udflugter, Sankt Hans-aften m.m.

Den kollektive idé, der kommer til udtryk i fælleshuset, er begrundet i ønsket om at etablere et fællesskab for hjemvendte danskere. Fælleshuset er delvist indrettet med møbler tegnet af Utzon, mens væggene er dekoreret med gaver fra foreningens medlemmer, ligesom også Jørn Utzons datter Lin Utzon har lavet en markant og flot vægdekoration, der blev afsløret i anledning af 100 året for Jørn Utzons fødsel i 2019.

Fra plænen udenfor fremstår den store terrasse foran fælleshuset som et bredt, hævet plateau, med et flot udkig til omgivelserne.